Ska S stoppa nästa utopiska sextimmarsförsök?

Socialdemokraterna har tyst låtit miljonerna rulla under försöket med sextimmars arbetsdag. Men nu låter det annorlunda. Bra så: det är en utopi att låta all personal gå ner i arbetstid och fortsätta betala heltidslön, skriver Maria Rydén.

Debatten om sextimmars arbetsdag fick ny näring när Tord Karlsson (S), kommunalråd i Göteborg med ansvar för personalfrågor, medgav att försöket med sextimmars arbetsdag på Svartedalens äldreboende gav väldigt lite och att sett till resultatet så uppnådde de ingenting och att det var som ett sätt att lura folk.

I mina öron är detta ljuv musik som ställer den nya frågan på sin spets. Kommer Tord att avstå från att skriva på kollektivavtal för de nya projekt om sextimmars arbetsdag som nämnden för arbetsmarknad och vuxenutbildning har beslutat om? Vågar Tord vägra?

Läs hela artikeln här

Tappade uppkopplingen